60!

2023-05-31

Hatvan éves a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor miniszterelnök!

Orbán Viktor 1963. május 31-én Székesfehérváron született. A Felcsúti Egyetértés MGTSZ SE, a székesfehérvári MÁV Előre, a budapesti Erdért SE és a Felcsút SE csapataiban futballozott. Játékosként ifjúsági országos harmadik helyezést ért el a MÁV Előrével 18 évesen, a felnőttek között a legnagyobb sikereit az NB II Nyugati csoportjában aratta. A magyar Országgyűlés válogatottjának tagjaként is voltak emlékezetes mérkőzései.  

Magyarország leghosszabban kormányzó miniszterelnöke 2004-ben szülőföldjén megalapította A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, 2006-ban bentlakásos futballiskolát hozott létre, amely névadója a világhírű Puskás Ferenc lett. Akadémiánk azóta hazánk legjobban felszerelt és legnagyobb futballközpontjává fejlődött a Pancho Arénával, tucatnyi füves és műfüves pályával és edzőpályával, önálló középiskolával, szállodával, orvosi központtal, archívummal. Évenként kerül megrendezésre az U 17-es korosztályban arangos nemzetközi torna, a Puskás–Suzuki-kupa, amely Európában egyedülálló. NB I-es felnőttcsapatunk ezüst és két bronzérmet nyert az elmúlt években.  

Orbán Viktor hathatós támogatásának köszönhetően került haza Spanyolországból Puskás Ferenc hagyatéka és jött létre 2011-ben a Puskás Intézet, a magyar futball hagyományok ápolására.  

További sportsikereket és boldog születésnapot kívánunk!

További hírek