Adventi kiállítás 3.

2020-11-30

Online tárlatra hívjuk Önöket!

A koronavírus-helyzet miatt a Puskás Intézet nem tud kiállításokat szervezni. Nem szeretnénk cserbenhagyni Önöket, ezért advent első vasárnapjától karácsonyig, minden nap bemutatunk egy különleges relikviát az Aranycsapat-korszakából. Most egy olyan különleges történetet mesélünk el melyben Puskás Ferenc és Kubala László egy klubcsapat mezében léptek pályára.

Puskás Ferenc és Kubala László régóta ismerték egymást. Ami a Real Madridnak Puskás, az a katalánoknak Kubala volt. A Barcelona ikonja 1951-től egy évtizeden át játszott gránátvörös-kék mezben. 1961 elején jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul. Március 26-án, a Barcelona-mezben lejátszott utolsó bajnoki mérkőzése éppen a Puskással felálló Real Madrid ellen volt. Kubala és Puskás is gólt szerzett azon az összecsapáson, azonban a 3-2-es fővárosi győzelemmel végződő találkozó előtt már biztos volt a madridiak bajnoki címe. Néhány hónappal később, 1961. augusztus 30-án került sor Kubala László búcsúmérkőzésére a Barcelona színeiben. Ekkor azonban nem csak Kubalán, de a rivális királyi gárda két sztárján, Puskás Ferencen és Alfredo Di Stéfanón is gránátvörös-kék színű mez feszült.

A nagy eseményre a Real Madrid egy díszes ezüsttálcát küldött Kubalának, amit Puskás Ferenc személyesen nyújthatott át barátjának.

További hírek