Cristiano Ronaldo megelőzte Puskás Ferencet

2023-08-31

517 első osztályú bajnokságban szerzett góljával immár egyedüli csúcstartó a portugál világsztár, akit az Aranycsapat zsenije követ 515 találattal.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) adatai szerint Cristiano Ronaldo a legutóbbi duplájával, amelyet a szaúd-arábiai élvonalban ért el immár 517 bajnoki gólnál tart pályafutása alatt. Ezzel egyedüli listavezető a nemzeti bajnokságok első osztályában szerzett találatokat tekintve. Az Európa-bajnok világklasszis öt ligában volt eredményes karrieje során (Portugália: 3 gól , Anglia: 103 gól, Spanyolország: 311 gól, Olaszország: 81 gól, Szaúd-Arábia: 19 gól). Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo mögött holtversenyben a második Puskás Ferenc és a cseh labdarúgás ikonja, Josef Bican 515-515 bajnoki találattal. A négyszázas álomhatárt átlépők listáján Puskás Ferenc mellett másik két honfitársunk Schlosser Imre és Zsengellér Gyula is szerepel.

Az IFFHS *rangsora: 

1. Cristiano Ronaldo 517 gól

2. Josef Bican és Puskás Ferenc 515 gól-515 gól

4. Lionel Messi 496 gól

5. Schlosser Imre 417 gól

6. Zsengellér Gyula 416 gól

7. Jimmy McGrory 409 gól

8. Gerd Müller 405 gól

*A rangsor nem tartalmazza a regionális bajnokságokban szerzett gólokat; csak a nemzeti ligákat veszi figyelembe. Ezért nem szerepel a listán Pelé, Romario és akik sok gólt szereztek a különböző brazil állami bajnokságokban.

További érdekesség az IFFHS honlapjáról, hogy a labdarúgásban és a jégkorongban egyaránt válogatottsággal rendelkezőkről készült cikk borítóképen Puskás Ferenc látható. 

(A borítóképen: Puskás Ferencné Cristiano Ronaldóval, aki 2009-ben megnyerte az első Puskás-díjat.)

 

 

További hírek