Díjat kapott a Puskás Akadémia szakmai partnere

2022-04-26

A 2022-es Laureus-díjat a Real Madrid Alapítvány nyerte el, amely az első európai szociális sportiskoláját Magyarországon, a Puskás Akadémiával közösen alapította.

Laureus-díjat kapott a „Sport a jó társadalomért” kategóriában a Real Madrid alapítványa, a szociális sportiskolák hálózatának kiépítéséért, amelyet több mint 80 országban támogatnak a „királyiak”.

Fotó: www.pfla.hu

„Hatalmas megtiszteltetés ez klubunk és madridisták milliói számára. Ez a díj nagy lökést jelenthet mindazoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a mindennapokban azzal a céllal, hogy javítsák társadalmunk bizonyos rétegeinek életminőségét. Alapítványunk azokat az értékeket képviseli, amelyek a világ legkedveltebb és legcsodáltabb klubjává tették a Real Madridot” – fogalmazott a spanyol sztáralakulat elnöke, Florentino Pérez. A díjat Rafael Nadal adta át a virtuális ceremónián.

Fotó: www.pfla.hu

A Real Madrid Alapítvány 2011-ben az első szociális sportiskoláját Európában a Puskás Akadémiával karöltve alapította. A spanyol csapat egykori klasszisa - Emilio Butragueno - személyesen avatta fel az iskolát, melyet Puskás Ferenc legendás alakja ihletett. A RealTanodát a „királyi gárda” partnereként az akadémia működteti a hátrányos helyzetű gyerekek társadalmi integrálásáért a futball és a kosárlabda sportágak révén. A szociális sportiskolák nemzetközi találkozóját, vagyis a Copa Almát kétszer rendezték meg akadémiánkon.

„Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a Real Madrid Alapítvánnyal, minden megvalósult programról beszámolunk. Tavaly, a RealTanoda létrejöttének tizedik évfordulóján Rosa Roncal, a Real Madrid Alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője köszönetet mondott a munkánkért, amelyet a gyerekekért végzünk. Hála Istennek, a koronavírus-járvány után már a terveknek megfelelően tudjuk megtartani programjainkat. A gyerekek színházba, élményparkba járnak, kosárlabda- és futballedzéseken vesznek részt. Eldőlt, hogy június 23. és 26 között ismét Madridba utazunk, a Copa Almára” – mesélte honlapunknak Baboss Botond, a RealTanoda projektfelelőse.

A Real Madrid díjátadóra készült kisfilmje, Puskás Ferenc góljával kezdődik:

További hírek