Giroud kapta az idei Puskás-díjat

2017-10-23

 A FIFA 2009 óta ítéli oda az akadémiánk névadójáról, Puskás Ferencről elvezett díjat az év legszebb gólját szerző játékosnak. A nagy presztízsű trófeát idén az Arsenal francia válogatott csatára, Olivier Giroud kapta.

Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic és James Rodríguez után az idei esztendőben ismét egy igazi nagyágyú, az Arsenal francia középcsatára vehette át az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat a mai FIFA-gálán. Az ez évi nyertes találat különlegessége szépségén kívül – a gall támadó egy kontra végén, „skorpiómozdulattal”, sarokkal varázsolta a játékszert Wayne Henessey, a Crystal Palace kapusának hálójába – az is, hogy az év első napján esett.

A valaha volt legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díj alapítását 2009. október 20-án, Felcsúton jelentette be Sepp Blatter, a szervezet akkori elnöke. A nyertest minden évben internetes szavazás eredménye alapján választják ki, a trófea sorsáról tehát a legilletékesebbek, a szurkolók döntenek – Giroud az első francia, aki megkapta a trófeát.

A FIFA Puskás-díj eddigi nyertesei:
2009: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United – az FC Porto elleni góllal)
2010: Hamit Altintop (török, Törökország – Kazahsztán ellen)
2011: Neymar (brazil, Santos – a Flamengo ellen)
2012: Miroslav Stoch (szlovák, Fenerbahce – a Genclerbirligi ellen)
2013: Zlatan Ibrahimovic (svéd, Svédország – Anglia ellen)
2014: James Rodríguez (kolumbiai, Kolumbia – Uruguay ellen)
2015: Wendell Lira (brazil, Goianésia – az Atlético Goianiense ellen)
2016: Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang – a Pahang ellen)
2017: Olivier Giroud (francia, Arsenal – a Crystal Palace ellen)


 

További hírek