Hat éve távozott Puskás Ferencné

2021-08-11

Az Aranycsapat legendájának hű társára emlékezünk.

Hunyadvári Erzsébet 1932. április 29-én született Budapesten, a VIII. kerületben. A Kispesti AC 16 éves kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, az egyesület futballsztárjával.

 

Puskás Ferencék esküvője (Puskás Intézet)

Puskás Ferenc és felesége első és egyetlen gyermeke, Puskás Anikó 1952-ben látta meg a napvilágot. Puskás Ferencné az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után 1956. december 1-jén többszöri sikertelen próbálkozást követően jutott ki négyéves kislányával együtt, éjszaka gyalog menekülve a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországról Ausztriába. Utána Olaszországban csatlakozott férjéhez, aki a forradalmi események miatt november 1. óta Nyugat-Európában túrázott a Budapesti Honvéddal.

Puskás Ferenc, Puskás Anikó és Puskás Ferencné (Puskás Intézet)

Puskás Ferenc és Hunyadvári Erzsébet életük végéig kitartott egymás mellett. Puskás Ferencné öt kontinensre követte férjét, aki Észak-Amerikától Ausztráliáig szinte mindenhol dolgozott edzőként. A pár a rendszerváltás után, 1991-ben költözött vissza Magyarországra. A beteg Puskás Ferencet, – aki 2006-ban hunyt el – odaadással és szeretettel ápolta.

Az első FIFA Puskás-díjat Erzsébet asszony adta át a győztes Cristiano Ronaldónak (Puskás Intézet)

Puskás Ferenc özvegye tovább ápolta a legendás labdarúgó emlékét. Óriási segítséget nyújtott a Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához, valamint a Puskás Intézet létrejöttéhez is. Puskás Ferencné életének 84. évében, 2015. augusztus 12-én budai otthonában hunyt el. Erzsébet asszonyt férje mellé, a budapesti Szent István Bazilikában helyezték örök nyugalomra.

További hírek