Kié lesz a serleg?

2021-07-30

Ma lesz a 14. Puskás–Suzuki-kupa döntője a Pancho Arénában.

A Puskás–Suzuki-kupán az elmúlt években olyan sztáralakulatok tették tiszteletüket, mint a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, az olasz AC Milan, a holland Feyenoord, a portugál Sporting, a belga KRC Genk vagy – első tengerentúliként – a brazil CR Flamengo. Az először 2008-ban rendezett U17-es tornán eredetileg négy, majd hat, aztán nyolc csapat vett részt.

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Dani Carvajal (Fotó: www.realmadrid.com)

A Puskás Ferencről elnevezett viadalon számos későbbi sztárjátékos lépett pályára, mint a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes, spanyol válogatott Alvaro Morata, Dani Carvajal, Lucas Vázquez trió, a nemrég az olasz Internazionale együttesétől a francia PSG-be szerződő Asraf Hakimi, vagy a magyar válogatott Sallai Roland és Kleinheisler László. A két korábbi Puskás-akadémista alapembere volt Marco Rossi csapatának az Európa-bajnokságon – Sallai gólpasszt adott a franciák és a németek ellen.

Sallai Roland és Kleinheisler László a válogatottban (Fotó: www.mlsz.hu)

Egy év kihagyás után – a 2020-as torna elmaradt a koronavírus-járvány miatt – az idei eseményen ismét klub nyolc klub képviseltette magát: Puskás Akadémia, Bayern München, Eszék, Csíkszereda, Bp. Honvéd, Sporting Lisszabon, CR Flamengo, KRC Genk.

Az első torna hivatalos zászlaja és érme (Puskás Intézet)

A 14. Puskás–Suzuki-kupa bronzmérkőzése és fináléja a Pancho Arénában lesz. A harmadik helyért a Budapest Honvéd játszik az Eszékkel, az aranyéremért pedig 16 óra 30 perckor a Puskás Akadémia és a Sporting Lisszabon csap össze. Akadémistáink az A-csoportot megnyerve, három győzelemmel (Bayern München 2–0, FK Csíkszereda 5–1, Eszék 3–0) jutottak a döntőbe, így a Puskás Akadémia a hetedik döntőjére készülhet.

Frissítés: A Puskás Akadémia csapata nyerte a tornát, miután a döntőben Gruber Zsombor góljával 10-ra legyőzte a Sportingot.

(A borítóképen a Puskás–Suzuki-kupa-győztesének járó trófea.)

További hírek