Kubala 95

2022-06-10

Kubala László születésének 95. évfordulóján nyílt meg a Puskás Intézet budapesti kiállítása.

A Fáy utcai Vasas-edzőcsarnok aulájában tekinthetik meg a látogatók a legendás támadó futballrelikviáit bemutató tárlatot. A Puskás Intézet és a Vasas SC közös kiállítása mától július 10-ig tekinthető meg.

Fotó: www.vasassc.hu

„A Puskás-intézet küldetése, hogy a magyar labdarúgás kiemelkedő alakjaihoz kötődő fontos tárgyakat összegyűjtse, és ezeket a nagyközönségnek bemutassa. Így tettünk Kubala László hagyatéka esetében is, az pedig a klubhoz való kötődése miatt kézenfekvő volt számunkra, hogy a Vasassal közösen szervezzük meg ezt a kiállítást. Számos igazán különleges tárgy lesz megtekinthető a Fáy utcában, kiemelném azt az ezüsttálat, amit Kubala 1961-es búcsúmeccsén Puskás Ferenc adott át neki a Real Madrid nevében. Emellett láthatóak lesznek trófeák, bajnoki érmek, és olyan személyes tárgyak is, mint például egy 1950-es igazolvány, amelyben Kubala László édesanyja is szerepel” – mondta Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója.

Fotó: www.vasassc.hu

„A mai napig élénken él bennem a kép, amikor 2011-ben Barcelonában személyesen kértem fel a Vasas nevében a legenda kisebbik fiát, Carlos Kubalát, hogy járuljanak hozzá az akadémiánk névadásához. Az első pillanattól a legnagyobb nyitottsággal és bizalommal állt ehhez a kezdeményezésünkhöz, elsősorban az Illovszky Rudi bácsival és édesapámmal ápolt régi barátságnak köszönhetően. Később aztán, ahogy teltek az évek, rendkívül jó és szoros kapcsolat alakult ki Carlos családja és a projektben résztvevő vasasos főszereplők között is. Kimondható, hogy az elmúlt bő egy évtizedben a Vasas Kubala egy branddé vált, és azt gondolom, a mostani kiállítás is tovább erősíti azt a szándékunkat, hogy megőrizzük Kubala László magyarországi kultuszát. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult az együttműködéshez, és ahhoz, hogy a Fáy utcában mutathassuk be ezeket a különleges tárgyakat” – felelte Markovits László a Vasas SC klubelnöke.

További hírek