Mbappé Puskás Ferenc nyomában

2024-07-16

A francia világbajnok madridi bemutatóján a magyar világsztár is „tiszteletét tette” a Santiago Bernabéu Stadionban.

Sok-sok év huzavona után Kylian Mbappé a Real Madridhoz igazolt, miután lejárt a szerződése az előző csapatával. A francia szupersztárt kedden kora délután mutatták be a legendás klubelnök elnevezett komplexumban, a felújított Santiago Bernabéu Stadionban. Az eseményre több mint 80 ezer néző látogatott ki (hasonlóan mint 15 évvel korábban Cristiano Ronaldo bemutatásakor). Mbappé bemutatása előtt az óriás kivetítőn felelevenítették a Real Madrid történetének 15 Bajnokcsapatok Európa-kupája/Bajnokok Ligája-sikerét. Puskás Ferenc először csapattársaival (Raymond Kopa, Héctor Rial, Alfredo Di Stéfano, Francisco Gento), majd önállóan is megjelent a kivetítőn (mint többek között Amancio Amaro, Predrag Mijatovic), Zinédine Zidane, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, vagy Luka Modric).

MBAPPÉ BEMUTATÁSA (A PUSKÁS-PILLANATOK 42:11-TŐL 45:15-IG):

A Real Madrid szurkolóknak levetítették Puskás Ferenc – máig rekordot jelentő – négy gólját az 1960-as BEK-döntőből, amiket az Eintracht Frankfurt ellen szerzett. Később a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez és Mbappé is a BEK/BL-trófeák (természetesen köztük a három serleggel, amit Puskással nyert „királyi gárda”) előtt mondott beszédet. A francia világbajnok bemutatóján részt vett Puskás két korábbi csapattársa: a Real Madrid tiszteletbeli elnöke, Pirri és José Santamaría, valamint Álvaro Arbeloa, Raúl Gonzalez Blanco és Zidane. 

Kylian Mbappé és Florentino Pérez a BEK/BL-trófeák előtt (fotó: www.realmadrid.com)

 

Zinédine Zidane, Pirri, Kylian Mbappé és Florentino Pérez a BEK/BL-trófeák előtt a Santiago Bernabéu Stadionban (fotó: a Real Madrid facebook oldala)

 

A francia játékos a 9-es mezszámot kapta (a hírek szerint Modric visszavonulása után Puskás Ferenc korábbi mezszámát, a 10-es kapja majd meg) és 2029-ig írt alá a Real Madridhoz, vagyis a következő öt évben megpróbálhat Puskás Ferenc és a klub legendáinak nyomába eredni.

További hírek