Örökkön örökké

2022-04-10

Hetvenkét éve házasodott össze Puskás Ferenc és Hunyadvári Erzsébet.

Mindketten a Kispesti AC sportolói voltak, Puskás Ferenc futballozott, Hunyadvári Erzsébet pedig kézilabdázott. A fiatalok így ismerkedtek meg, s 1950. április 10-én a kispesti Nagyboldogasszony-templomban össze is kötötték életüket.

Puskás Ferencné, Puskás Anikó és Puskás Ferenc. (Fotó: Puskás Intézet)

Az ifjú szerelmes pár első – és egyetlen – gyermeke, Anikó 1952-ben látta meg a napvilágot. Puskás Ferencék életük végéig kitartottak egymást mellett. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után Puskás Ferencné  december 1-jén többszöri sikertelen próbálkozást követően jutott ki négyéves kislányával együtt, éjszaka gyalog menekülve a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországról Ausztriába, hogy azután Olaszországban csatlakozzon férjéhez, aki november 1. óta Nyugat-Európában túrázott a Budapest Honvéddal.

Puskás Ferenc és felesége (Puskás Intézet)

Puskás Ferenc és Hunyadvári Erzsébet életük végéig kitartottak egymás mellett. Puskás Ferencné öt kontinensre követte férjét, aki Észak-Amerikától Ausztráliáig szinte mindenhol dolgozott edzőként. A pár a rendszerváltás után, 1991-ben költözött vissza Magyarországra. Ezután a beteg Puskás Ferencet a hűséges társ, Erzsébet asszony odaadással és szeretettel ápolta az utolsó pillanatig. Ma mindketten a budapesti Szent István-bazilikában nyugszanak.

További hírek