Puskás, a musical: újra a színpadon

2020-09-19

A nagy sikerű augusztus 20-ai előbemutatók után novemberben tizenöt előadással tér vissza a színpadra a Puskás, a musical.

Idén augusztus 20-án, Puskás Ferenc első válogatott fellépésének 75. évfordulóján mutatták be az Erkel Színházban a minden idők legjobb magyar labdarúgójának életéről szóló musicalt. Öcsi bácsi varázsa nem csak futballban, a színház világában is hat: a zenés darab nagy sikert aratott, és novemberben Puskás és társai ismét megelevenednek a világot jelentő deszkákon.

„Naponta kapjuk a kérdéseket, hogy mikor játsszuk végre újra a Puskást. A jegyeket az augusztusi előbemutatókra szinte azonnal elkapkodták, és akik akkor látták a musicalt, nagyon szeretnék újra megnézni, akik pedig még nem látták, a siker hallatán már alig várják, hogy láthassák. A Puskás, a musical egy-egy előadását mintegy 200 fős alkotógárda készíti, őket, különösen a színészeket és a táncosokat, nem egyszerű összeegyeztetni. Ám annyira szeretjük a produkciót, hogy nem kérdés, hogy mindannyian újra játszani szeretnénk: novemberben visszatér a színpadra a Puskás, a musical." – mondta Szabó László, az előadás producere.

A Puskás, a musicalt az előbemutatókon egy szereposztással játszották. Most Szente Vajk, a darab szerzője és rendezője a főszerepek duplázására, Túri Lajos Péter, a musical koreográfusa pedig a táncos szerepekre hirdet nyílt szereplőválogatást. A casting során gyerekszereplőket is keres a produkció, lányokat és fiúkat egyaránt, köztük olyanokat is, akik énekelni/táncolni is jól tudnak.

„Folyamatosan keresem a tehetségeket: a Puskás, a musical pedig kiváló lehetőség arra, hogy akár olyan színészek, akik még kevésbé ismertek, de akár azok is, akiket már jól ismer a közönség, megmutathassák magukat. A darab főszerepei pedig igazán alkalmasak arra, hogy energiát, elhivatottságot sugározzanak az azokat játszó művészek. Komplex szerepeket kínálunk: Puskás, Bozsik, Czibor, Klára, Erzsébet és Vörös elvtárs szerepe egyaránt alkalmas arra, hogy ének-, tánc és színésztudásukat is magas fokon megmutassák azok, akik majd eljátsszák azokat!"- mondta a rendező.

Jelentkezni a [email protected] email címen rövid szöveges bemutatkozással lehet 2020. szeptember 29-ig, részletek a https://puskasmusical.hu/hu/tartalom/casting weboldalon találhatók.

További hírek