Puskásék ismét a Honvéd szolgálatában

2019-04-25

 A Puskás Intézet kiállítása is megtekinthető a Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ "Sport és egészség a honvédelemért" című tudományos konferenciáján.

 Az 1950-es évek Aranycsapata szervesen kapcsolódott a Magyar Honvédséghez, a Honvéd SE-hez, amely a kommunista diktatúra kirakatcsapataként a magyar labdarúgó-válogatott magját adta. A tárlaton Puskás Ferenc csapatkapitány tárgyai mellett látható lesz Lóránt Gyula, Bozsik József, Budai II vagy éppen a kispestiek további klasszis labdarúgóinak ereklyéi is, mint például Kotász Antal futballcipője, illetve Bányai Nándor 1955-ös bajnoki aranyérme. A kiállításon helyet kapnak továbbá az éppen hatvanöt éves, 1954-es világbajnokság és a nekünk oly fájdalmas döntő mérkőzés emléktárgyai, fényképei is.

 

A kétnapos rendezvény célja, hogy a nyolcvanegy évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, a jelenlegi kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire. A konferencián neves hazai és külföldi szakemberek, valamint fiatal kutatók mutatják be a témához kapcsolódó kutatásaikat, magyar, illetve angol nyelven.
A rendezvény 2019. április 25–26-án az MKB Bank székházának dísztermében látogatható.

További hírek