Parádés pillanatok a pályaudvaron

2024-06-18

Különleges, korábban soha nem látott felvétel került elő 1963-ból, amikor Papp László megérkezett Madridba. A pályaudvaron többek között Puskás Ferenc fogadta.

A videófelvételre Papp László hivatalos oldala facebook oldala hívta fel a figyelmet: „Az alábbi felvételre egy spanyol újságíró barátunk hívta fel a figyelmünket, mi sem láttuk korábban. Papp László, Adler Zsigmond és Max Stadtlander, Papp Laci menedzserének érkezése Madridba 1963 december elején, a Luis Folledo elleni mérkőzésre.” A felvételt a spanyol RTVE televíziócsatorna ossztotta meg az egyik közösségi oldalán. A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívót a madridi pályaudvaron népes fogadóbizottság várta, melynek tagja volt jó barátja Puskás Ferenc is.

A FELVÉTEL, AHOGYAN PUSKÁS FERENC FOGADJA PAPP LÁSZLÓT MADRIDBAN.

Papp László 1963. december 6-án a madridi Palacio de los Deportesben próbálta megvédni a középsúlyú Európa-bajnoki címét a spanyol Luis Folledo ellen. A sportcsarnok csordultig megtelt hazai szurkolókkal. A magyar ökölvívó szorongva nézett a mérkőzés elé, nyugtalanította  a spanyol közönség. A drukkerek folyamatosan bíztatták a honfitársukat. Egyszer azonban váratlanul felharsant a lelátóról a „Hajrá Papp!” kiáltás. Folledo hívei néha egy-egy rövidebb szünetre felhagytak a bíztatással, míg Papp szurkolói ettől fogva megállás nélkül drukkoltak. Papp Laci ennek hatására a 8. menetben kiütötte ellenfelét. Később kiderült, a „magyar drukkereket” Kubala László és Puskás Ferenc bérelte fel, hogy Papp Lászlónak szurkoljanak.  A magyar ökölvívó az első gratulációt is Puskástól kapta, aki a szorító közvetlen közelében nézte végig a mérkőzést.

(A borítóképen: Papp László edzője, Adler Zsigmond, Östreicher Emil, Papp László és Puskás Ferenc.)

További hírek