Puskás Ferencék öröksége

2024-06-03

A Real Madrid vasárnap este hatalmas ünnepséget rendezett a 15. Bajnokcsapatok Európa-kupája/Bajnokok Ligája-sikere (BEK/BL) után a Santiago Bernabéu Stadionban, ahol Puskás Ferenc 1960-as BEK-ben szerzett első gólját is felidézték.

Mint ismert, Puskás Ferenc korábbi csapata, a Real Madrid szombaton története során tizenötödszörre diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. A győzelem másnapján a „királyi gárda” óriási ünnepséget szervezett Madridban, a szokásoknak megfelelően a Cibeles-téren, majd a Santiago Bernabéu Stadionban ünnepelte meg a sikert.

PUSKÁS FERENC 1960-AS BEK-DÖNTŐBEN SZERZETT GÓLJAI:

A legendás stadion közepén felállított óriás kivetítőn megjelent Puskás Ferenc és csapattársai (Raymond Kopa, Héctor Rial, Alfredo Di Stéfano, Francisco Gento) fényképe (borítóképünkön), majd a magyar világsztár egyedül is feltűnt (mint többek között Raúl González Blanco, Zinédine Zidane, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, vagy Luka Modric), illetve a BEK/BL-sikerek felidézésekor Puskás 1960-as döntőben az Eintracht Frankfurt elleni első gólját is levetítették.

A SANTIAGO BERNABÉU STADIONBAN RENDEZETT ÜNNEPSÉG (PUSKÁS FERENC 5:00:52-TŐL TŰNIK FEL 5:01:01-ig, A GÓLJÁT 5:02:16-TÓL)

 

További hírek