Puskás, a Hungarikum

2023-02-18

„Puskás Ferenc és az Aranycsapat” címmel nyílt kiállítás a lakiteleki Hungarikum Ligetben.

Egy hónapon keresztül tekinthetik meg a tárlatot a Hungarikum Ligetben az érdeklődők. A megnyitón Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Puskás-ügyek nagykövete arról beszélt, hogy Puskás Ferencnek vannak kötődései ehhez a vidékhez. A magyar világsztár édesanyja, Bíró Margit Kecskeméten született.  Szöllősi György részletesen mesélt arról is, hogyan próbálják ápolni Puskás Ferenc emlékét, akinek az életművét a Hungarikum Bizottság 2013-ban emelte a Hungarikumok Gyűjteményébe. Tavaly a magyar kultúra napján, a Hungarikum kiállítóház megnyitóján a Puskás Intézet jóvoltából a legendás játékos ereklyéivel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. Idei első kiállításunk Puskás Ferenc pályafutásának legemlékezetesebb eseményeit mutatja be, az egykori Aranycsapat tagok relikviáival egyetemben.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete. (Fotó: Demeter Péter/Hungarikum Liget)

Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója. (Fotó: Puskás Intézet)

A kiállítást Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója nyitotta meg a lakiteleki Népfőiskola Gálfalvi termében. Az igazgató elmondta, hogy a koronavírus-járvány és a háború által kialakult gazdasági nehézségek miatt sok helyre nem jutott el az Aranycsapat-kiállítás, ezért a Puskás Intézettel örömmel hoztuk Lakitelekre a páratlan futballkincseket, amelyeket mindig sokan várnak az ország egész területén. Balogh Balázs kiemelte, hogy folyamatosan gyarapítjuk a Puskás Intézet gyűjteményét olyan relikviákkal, melyeket kiállításokon mutatunk be a közönségnek.

Fotó: Demeter Péter/Hungarikum Liget

Fotó: Demeter Péter/Hungarikum Liget

A Lóránt Gyula születésének 100., az Európa-kupa-győzelem és a legendás 6–3 70. évfordulójának esztendejében nyílt kiállítás március 20-ig látogatható a Hungarikum Ligetben.

(Borítókép: Demeter Péter/Hungarikum Liget)

További hírek