Szoboravatás

2023-08-27

Vasárnap délután felavatták a székesfehérvári Sóstói Stadion előtt az egykori szövetségi kapitány, Kovács Ferenc szobrát. A mesteredző a Puskás Akadémia szakmai tanácsadó testületének is tagja volt.

A Fehérvár FC otthona előtt ma 18 órakor leleplezték a legendás mestedző, Kovács Ferenc szobrát. A szoboravatáson többek között Gulyás László riporter, Cser-Palkovics István Székesfehérvár polgármestere és Csongrádi Ferenc, a Videoton korábbi kiválósága mondott beszédet. Az emlékművet Cser-Palkovics András, Balogh Attila, Csongrádi Ferenc, Juhász Roland, valamint a legendás mesteredző fia, ifj. Kovács Ferenc leplezték le a Sóstói Stadion előtt. A szobrot Nagy Benedek művész készítette.

Kovács Ferenc három ízben: 1972 és 1977 között, 1983-tól 1986-ig, valamint az 1987–1988-as szezonban dolgozott vezetőedzőként Székesfehérváron. A klubbal egyszer ezüstérmes, készter bronzérmes volt a magyar bajnokságban. Legnagyobb eredménye pedig, hogy az 1984–1985‐ös UEFA-kupában döntőig menetelt, ahol csak a Real Madrid győzte le. Kovács Ferenc 1978-tól 1979-ig nyolc mérkőzésen irányította a magyar válogatottat. A mesteredző a Puskás Akadémiát is segítette hatalmas tapasztalatával, a szakmai tanácsadó testületének tagjaként. A székesfehérvári szoboravatáson a Puskás Akadémiát Komjáti András tulajdonosi tanácsadó és Hegedűs Béla technikai munkatárs képviselte, akik egykor, a Vasasban játékosai voltak. Kovács Ferenc idén öt éve hunyt el és jövőre lenne kilencven éves.

Komjáti András és Hegedűs Béla Kovács Ferec szobrának avatásán. (Fotó: www.fehervarfc.hu)

(Borítókép: Fehérvár FC facebook oldala)

További hírek