Születésnapos Bajnokok Ligája-győztes

2022-02-18

Ma 49 éves a Real Madrid volt játékosa, a 71-szeres francia válogatott, Claude Makelele, aki öt éve személyesen csodálta meg Puskás Ferenc relikviáit.

A korábbi kiváló középpályás 1973. február 18-án született. Pályafutása során játszott a Nantes-ban, a Marseille-ben, a Celta Vigóban, a Real Madridban, a Chelsea-ben, illetve a PSG-ben. Makelele nyert francia bajnokságot és francia kupát, két-két alkalommal volt angol bajnok és angol ligakupa-győztes, továbbá magasba emelhette az angol kupát, illetve az angol szuperkupát is. Makelele Puskás Ferenchez hasonlóan nyert a Real Madriddal Bajnokok Ligáját (2002-ben), Világkupát (2002-ben) és spanyol bajnokságot (2001-ben és 2003-ban). Ezenkívül a „királyi gárdával” kétszer ünnepelhetett spanyol szuperkupa-győzelmet, s egyszer Európai szuperkupa-diadalt.

A világbajnoki ezüstérmes kiválóság – akárcsak Puskás Ferenc – 2017-ben járt a Puskás Akadémián, ahol megtekintette az Aranycsapat legendás tízesének ereklyéit. „Nagyon örülök, hogy itt lehetek Magyarországon, a labdarúgás és Puskás Ferenc szellemisége körüllengi az országot. A Puskás Akadémia pedig mintha a futball szentélye lenne, nagyon tetszik, hogy minden idők egyik legjobb játékosának neve összeforr az ifjúsággal, az új nemzedék fiatal tehetségeinek nevelésével. A gyerekek lépten-nyomon találkozhatnak Puskás emléktárgyaival, mondataival, ez pedig arra sarkallhatja őket, hogy még jobbak legyenek, még inkább megtegyenek mindent a saját jövőjükért” – mondta öt éve Makelele.

Isten éltesse, Claude Makelelét!

(A borítóképen Claude Makelele tekinti meg Puskás Ferenc Európa-kupa aranyérmét.)

További hírek