Gyász: elhunyt Raduly József

2022-03-21

Kilencvenötödik életévében elhunyt Raduly József, a Vasas magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes legendája.

Honlapunk Puskás Ferenc halálának 15. év fordulóján készített interjút Raduly Józseffel. A Vasas kiválósága nemrég, a január Év Sportolója Gálán kapta meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének életműdíját. A kétszeres magyar válogatott játékos május 6-án lett volna 95 éves.

Raduly Józsefet próbálja megállítani az FTC védője, Mátrai Sándor. (Fotó Puskás Intézet)

Raduly József a hat éves szovjet hadifogság után 1953-ban igazolt át a Postástól a Vasashoz Baróti Lajos segítségével. Radulyék 1955-ben 3–2-re győztek a kupadöntőben Puskás Ferencék ellen, a fináléban Raduly is bevette a Budapest Honvéd kapuját. Két évvel később részese volt a Vasas történetének első bajnoki címének, valamint 1956-ban és 1957-ben Közép-európai Kupa-győztes volt. Az angyalföldi gárdával az 1957–1958-as szezonban – első magyar csapatként – a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK-ben) az elődöntőig jutottak. A legjobb négy között a címvédő Real Madrid ejtette ki 4–2-es összesítéssel Radulyékat.

Raduly József (fehér ingben) Mészöly Kálmánnal. (Fotó Puskás Intézet)

Raduly József 1955-ben – Puskás Ferenccel az oldalán – kétszer szerepelt a magyar válogatottban (Svájc és Svédország ellen).

Raduly József (középen) Berendy Pál temetésén. (Fotó: Puskás Intézet)

Raduly József emlékét kegyelettel őrizzük!

További hírek